• Fotograaf Annette
  • Fotograaf Edwin
  • Fotograaf Cora
  • Fotograaf Ruud
  • Fotograaf Edwin
  • Fotograaf Edwin
  • Fotograaf Edwin
  • Fotograaf Edwin
  • Fotograaf Cora

Opening Onderwater Park

Op zondag 2 september hebben we de officiële heropening van het onderwaternatuurpark Zegersloot gevierd. Na enkele maanden hard werken door de gemeente, aannemer De Rijk en duikers is dit stukje Zegerplas weer bruikbaar voor alle recreanten. Met een onderwaterpuzzeltocht werden de duikers langs de belangrijkste objecten geleid, waarbij goed te zien was hoe mosseltjes en vissen de afgezonken objecten al weten te vinden als woon-, broed- en schuilplaats. Ook leerden we nuttige vaardigheden, zoals hoe je onder water bij een olifant de taille opmeet..
Na afloop werd er tijdens een driegangendiner bij het clubhuis de prijsuitreiking gehouden voor de kopers van de sponsorloten. Hartelijke felicitaties voor de winnaars en alle clubleden en aanhang bedankt voor de gezellige dag en de fysieke en financiële steun!
Zie Facebook voor meer fotos

 

Dubbel D(uizend) duik

Bij Atlantis is het een traditie om een mooi rond getal in je logboek te vieren. Soms krijg je een chocolademelkdouche, soms moet je cola door je snorkel drinken. Maar als 2 leden samen hun 1000e duik houden, dan moet er wat bijzonders gebeuren: de Dubbel D(uizend) duik. Boven water waren er dubbelvla, duo bastongekoeken, duizendbladthee en salade met 1000-eiland dressing. Onder water moest er gefeest worden met een pilsje, bifiworstje en een waslijn met sokken?? Felicitaties voor Jan van der Sluis en Edwin De Heer en Diana van Vliet bedankt voor de film!

Ga naar Youtube voor de video:
https://youtu.be/qmp367gekEI

 

Duik ter ere van Jacques Cousteau

Op 11 juni, de geboortedag van Jacques Cousteau, hebben twee van onze leden een mooie duik georganiseerd om stil te staan bij het feit dat de Aqualung 75 jaar geleden is uitgevonden. Met een puzzeltocht onder water en verse Calypsoburgers na de duik was het weer prima geregeld, Gerton en Willem bedankt!

 

Make-up in de Zegerplas

Wist u dat mensen niet de enigen zijn die make-up gebruiken? Kijk eens naar het gebruik van oogschaduw en glitters van dit posje uit de Zegerplas!

 

Aanleg Onderwater Park

Weer een mooie stap in de aanleg van het onderwaternatuurpark in de Zegerplas: gedeputeerde Han Weber van de Provincie Zuid-Holland, Martine Leewis van het Hoogheemraadschap, wethouder Kees van Velzen en NOB-bestuurder Bert Vos hielpen op 9 mei bij het afzinken van enkele betonelementen en de eerste paal te slaan voor een palenrif. De komende weken wordt door aannemer De Rijk verder gewerkt aan de aanleg van het park en de plaatsing van een nieuwe steiger.

 

Zegerplas schoonmaak

Met groot enthousiasme hebben duikers van ADV Atlantis op 14 april meegedaan aan de schoonmaakochtend van de Zegerplas georganiseerd door de Vereniging Vrienden Park Zegersloot. Meer dan 100 kilo vuil werd opgehaald zowel boven als onder de oppervlakte in het Onderwater Natuurpark Zegersloot. Dank aan de Gemeente Alphen aan den Rijn voor het lenen van grijpers en het ophalen van de 'buit'.

 

Atlantis foto en video avond 2018

Zaterdagavond 17 februari was de derde editie van de Atlantis foto/video avond in het Archeologiehuis-Romeins museum. In het programma kwamen Zeeland, Bonaire, Egypte, Panama, een sloot in Nieuwkoop, Zuid-Afrika, Malawi, de Kaapverdische Eilanden, de cenotes van Mexico en de Zegerplas aan bod. Ook hebben we weer wat bijgeleerd over diverse wrakken, slootsnorkelen, diepzee-kiwi's, grotduiken en de Killer Shrimps in de Zegerplas. Dank aan de aanwezigen voor de gezelligheid en het Archeon voor de gastvrijheid, we komen met Halloween graag weer spoken!